Sunday, August 7, 2011

forgive and forget...

assalamualaikum wbt

apa khabar iman korang pada hari ke-7 ramadan ni??
harap-harap bertambah baiklah yaa
errmm..tetiba hari ini aku terfikir pasal satu perkataan
learn how to forgive and forget

entah mengapa tetiba aku rasa macam something wrong je
tiap kali terfikir nak balik uia, aku mesti rasa/terfikir benda sama
dan setiap kali aku terfikir benda tu
mulalah perkataan forgive and forget bermain-main kat kepala ni

tak lain tak bukan mestilah pasal member aku kan
dah nama pun bila tiap kali aku nak balik uia mesti terfikir benda tu
aku tak tau lah nak cakap macam mana
pendek kata, aku dah banyak bersabar dengan dia

aku manusia biasa der, memang lah kadang-kadang tu ada salah dan silapnyaa
tapi tak perlu lah nak cakap belakang
tak puas hati ? datang lah face to face dengan aku
takde lah aku nak fikir bukan-bukan
aku pun jenis linear orangnyaa
aku boleh terima teguran orang tapi mestilah kena pada caranya
jangan lah pulak kau nak tegur aku dengan cara kau meninggikan suara kau
mana tak melenting aku ni
memang aku akan mocking kau selalu

sebenarnya ada something aku nak cakap kat kau ni
aku dah banyak bersabar dengan kau
sejujurnyaa...
kadang-kadang aku terfikir yang kau ni sebenarnya
nak take advantage on me
aku pun tak tau kenapa
maybe dengan cara kau kot
buat aku terfikir macam tu

tapi disebabkan aku fikirkan member dan
perkataan yang selalu bermain-main kat kepala aku ni (forgive and forget)
aku diamkan diri..ya, i try my best to forgive and forget

tapi kalau asyik forgive and forget, forgive and forget jer
sampai bila pun orang tu tak sedar diri
macam nak buat eh??
bagi dorang a lesson ??
tapi macam mana??

anyone ??

okay laa for this time,
I'll forgive and forget everything what you have done
but PLEASE don't repeat the same mistakes

FRIENDSHIP isn’t how YOU forget but how YOU forgive,
Not how YOU liSten but how YOU UnderStand,
Not what YOU see but how YOU feel,
and not how YOU Let Go but how YOU hold oN


before that, aku menyusun sepuluh jari
memohon seribu kemaafan kepada sesiapa yang terasa dengan segala tindak tanduk aku selama ni
aku hanyalah seorang manusia yang penuh dengan kekhilafan
kadang-kadang aku tak sedar yang gurauan aku tu menyakitkan orang
tapi niat aku tak lain tak bukan, hanya sekadar bergurau
mungkin diri ini tak pandai nak bergurau
dan aku akan lebih berhati-hati lepas ni, insyaAllah
mohon maaf zahir dan batin.

wassalam

Loves,dila♥

No comments:

There was an error in this gadget