Tuesday, September 22, 2009

22 sept. 2009

10.42pm

haaa.. arini 22 Sept.
merupakan hari yang bersejarah,,
tanggal 22 Sept tahun 1958, 1962, 1960-an
terdetiknya hari yang bersejarah
iaitu, perjanjian Malaysian-Indonesia dalam menentukan sempadan hasil laut,
perlantikan perdana menteri kedua iaitu Tun Abdul Razak, dan
peminjaman wang oleh pihak genting highland dengan international..(tak ingat) untuk pemasangan elektrik kat genting
dann.. arini jugakk birthday abang akuuuuuuuh!

HaPpY BiRtHdaYY!!


Happy Birthday to youu..
Happy Birthday to youu..
Happy Birthday to Iwann..
Happy Birthday to youu...


Semoga panjang umur, murah rezeki
Berjaya di dunia dann di akhiratt


heeee... da tua da iwann
21 daaaaaa.. heee biler nak kawin?? wakakakaka
ans, hepi birthdayy lagi skali,, huhu!


d-La♥

Saturday, September 19, 2009

epi eid



ku tujukan khas buat
♥ Keluargakuu
♥ Saudara marakuu
♥ Guru-gurukuu
♥ Sahabatkuu
♥ Kawan-kawankuu
♥ Muslimin&muslimah
♥ Sesiapa sahaja yang mengenali diri ini

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin

Semoga kalian semua bergembira di hari lebaran nanti

Jangan lupa duit raya untuk daku xDD


d-La♥

Friday, September 18, 2009

sardin ohh sardin

5.29pm


uh uh hellooooooooooo
di sini ingin ku berkongsikan skit
cerita mengenai ikan sardinn yang menjadi
kegemaran orang ramaii termasuklahh akuuh
aku dapat cerita ini melalui email
kiriman asal drpd salah seorang group bangi 3
part yang paling aku minat ialah tulang ikan tuhh
sangat lembut andd yummy2!!
tapi kann ......

Bagaimanakah ikan sardin ini diproses sehingga semua tulangnya menjadi
lembut?? Kalau kita membuat eksperimen sains yang mudah di rumah dengan
merebus seekor ikan kembung selama 3 hari 3 malam secara berterusan,
insya-Allah akan kita dapati bahawa tulang ikan kembung ini tidak akan
lembut. Mari kita ubah eksperimen ini dengan menggunakan pressure cooker
memasak ikan kembung tersebut selama 3 hari 3 malam juga. Keputusannya
akan tetap sama, tulang ikan kembung ini akan tetap keras.

Apa yang ingin dipersoalkan di sini ialah mengapa tulang ikan sardin
ini sedia lembut apabila dikeluarkan dari tinnya? Jawapannya ialah sudah
tentu terdapat bahan kimia khas yang dimasukkan ke dalam tin ikan sardin
ini yang telah bertindak balas dengan tulang ikan ini sehingga menjadikan
tulang ini lembut.Apakah ancaman kepada manusia apabila memakan ikan sardin? Pemerhatian pertama atau kes pertama yang gunakan sebagai bahan bukti buruknya amalan makan sardin ialah kes seorang jiran yang terpaksa dibuang keseluruhan rahimnya kerana ketumbuhan fibroid di dalam rahimnya.
Orang tu memamng suka makan ikan sardin. Maklumlah orang busy takde masa nak masak. Nak jimat masa punya pasal, sardin dengan maggi yang selalu dimasaknya.

Fibroid sebenarnya adalah sejenis kanser benign yang tidak merebak ke bahagian lain tubuh. Sebenarnya berdasarkan pemerhatian-pemerhatian lalu ini boleh dirumuskan seolah-olah di dalam tin ikan sardin terdapat sejenis bahan kimia yang bersifat karsinogen (bahan kimia penyebab kanser). Apabila kerap dan sudah cukup tempohnya, ia akan menyebabkan tumor atau kanser sama ada benign atau malignan.

Kes lain plak de sorang hamba Allah nieyh yang semasa mengandung mengidamkan sardin dalam tin tuhh. Hampir tiap2 ari lah dia makan sardin tuhh. Lahir jer anak perempuan, bayi tu didapati ada ketumbuhan pada rahimnya dan terpaksa menjalani pembedahan ketika berusia 3 bulan.
Sebagai latihan pengukuhan kepada para pembaca budiman semua, cubalah
buat sedikit kajian ke atas mana-mana kenalan atau saudara mara yang
pernah mengalami sebarang kes tumor atau fibroid dan selepas itu kajilah
sejarah permakanan mereka ini.

ini saja yang dapat aku kongsikan buat masa ini.
mana yang baik kita ambik, mana yang buruk kita buang,
Wassalam wallahualam

d-La♥

Thursday, September 17, 2009

17 Sept...

9.15pm

HEllouhh
akhirnya aku kembali ke blog akuuuuh
arii neyh aku rasa sangatt penattt uhhhhhhh
semlm aku da tido lambat, de rollcall smpi kul 12 lebeyy
pastu kemas bju smpi kul bape ntah bru tido
terjaga kul 6.30AM! 1st time utk tahun nieyh aku bgn lepas kul 6!
new record la weyhh
ari nieyh takk blajaaaaaa tp de sesi p'gambaran smpi kul 10 kot
pastu aku sndiri pun tak tauu pe yg aku buatt smpi kul 12
kul 12 baru la aku kelam kabut myiappkan diri utk pulang ke rumah
kwn2 aku da siap pkai bju outing, aku jer still lagi pkai bju skolahh
hahaha

perjalanan nk ke melaka amatt memenatkann plus dengan puasa lagiiii
adoiii dr bahau ke tampin aku tido jerr dalam bass
dr tampin ke melaka plak aku berjaga, maklumlah da puas tido
driver bas ke melaka tu siap bawak gi siar2
lalu highway, lalu giant, jusco, makhamah, ayer keroh
jauhh bebenauuuuu dia bawak kteorg
bajet dlm kul 4.30 hingga 4.45ptg smpi MC
tp tak sampi2, kul 5 bru sampi

sesampai aku kat MC parents aku da sampi.. yeah2! takyah kna tunggu
da leyh trus balik
gi bazaar jappp, beli air, 3 jenis, laicikang, kelapa dengan teh bunga
sume favourite aku tuuuuuhhhh!
before makan aku da telan 4 gelas air! selepas makan plak aku
telan 2 gelas! sah2 aku kuat minum.. hahaha
perut aku cm nk pecah pas berbuka
dan akhirnyaa aku tak gi terawihh
ohh noooooooo

ku berasa sangattt penaatttt andd for the 1st time
aku ngantuk seawal nieyhh
aku bajet nk chck friendster,ingatkan de la org bagi comment ke tp
aku hnya dapat new friend request andd msg jer
haha
okeyhh laa weyhh
akuuuhh nak tidooooooooooooooo
ngantukk sesaannngatttttt nieyhhh
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

d-la♥
There was an error in this gadget