Saturday, January 12, 2013

hati yang meronta

assalamualaikum wbt

hmm..dah lama rasanya tak menjengok blog nih..
busy la katakan..alasan yang paling sinonim untuk penulis blog..haha
oh well, tak tau nak luahkan kat sapa, so aku nak cerita kat sini je la..
blog yang selalu menjadi pendengar setia ku~

pagi tadi aku tekad nak gi belajar bawak kereta
ya, kereta..mungkin korang tergelak baca ni
tapi apakan daya memang itu yang aku tekad
aku nak belajar , nak pro bawak kereta manual
sebab ??
sebab tak ramai perempuan yang boleh bawak kereta manual
ha'ah memang..aku cabar diri aku sendiri..

okay, sebenarnya bukan susah pun nak bawak kereta manual ni
asal kan kita rajin dan bersungguh2 nak belajar
boleh je..antara nak dengan taknak je
sama juga macam belajar, kalo belajar dapat la result bagus,
kalo tak, dapat la sebaliknya..

aku ambik lesen bulan 7 aritu..dan dah lama tak bawak kereta
lagi2 kereta manual..agak2 lepas ke aku nak bawak lagi setelah sekian lama tak bawak ??
nak mengharapkan last aku bawak time test JPJ aritu, memang tak laa..
kalo setakat auto, memang lepas dah..orang takde lesen pun boleh bawak..

tapi kali ni memang aku betul2 kecewa..
sebab nya dengan serta mertanya dia cakap aku tak pass
aku tak boleh bawak kereta..
boleh faham tak perasaan tu bila dia dengan selamber badaknya
cakap aku tak boleh bawak kereta..

susah lah camni..
dari zaman sekolah sampai lah aku DAH masuk universiti
tak pernahnya nak yakin dengan apa aku buat
nak kongkong aku sampai bila ??
aku dah 21 la..tolonglahh
semua yang aku nak buat semuanya tak setuju, tak yakin, terlalu risau..
apa yang dirisaukannya pun aku tak tau..
sedih tahu tak..
sedangkan aku dah buktikan yang aku mampu buat
tapi still tak yakin dengan aku..
sedihh...sedihh...sedihh.

kalo setakat kereta pun tak boleh bawak
aku rasa nak terjun bangunan lagi bagus
kereta je pun bukan nya kapal terbang ke jet ke
aku malu kot dengan kengkawan aku yang dah boleh bawak kereta
boleh jalan sana sini
gain knowledge, gain experience
tapi aku ??
haprakk takde..
kalo setakat study dapat dean list tapi kerja tak boleh nak buat,
berhenti belajar je laa..
tak guna habis duit berpuluh ribu tapi last2 tak boleh nak buat kerja
sebab apa ??
sebab niat belajar tu untuk exam..
tu yg lupa habis bagai..

aku still ingat apa yg cikgu kereta aku ajar
cumaa aku perlukan masa, kena practise more
kalo setakat bawak kereta 3 bulan sekali
memang sampai kapan pun la tak lepas
and paling penting aku perlukan orang yg supportive
yg terus menyokong aku
terus bagi semangat sampai aku boleh
BUKANnya condemn aku..
aku dah tunjukkan usaha aku
takkan tu pun tak faham..
means, aku betul2 nak laa..
kalo terus macam ni memang susah..
SUSAH SANGAT..

serious aku nak belajar kereta dengan orang yang boleh bagi aku semangat
aku nak semangat tu balik..
aku dah takde semangat nak bawak
sebab orang yang paling dekat dengan aku
tak yakin aku boleh bawak
dengan selambernya "dia tak pass, dia tak boleh bawak kereta lagi"
dah la, aku nak chow dulu
tak tahan la camni..

cepat lah hari Isnin, aku nak gi kem
nak pergi jalan jauh2..

Monday, May 21, 2012

Happy 20th Day Buddy!


YAAAAAA Happy Birthday Buddy!! 
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to Nur Amirah Baihakki
Happy birthday to YOU xoxo

"A part of you has grown in me,
 and so you see, 
it's you and me together forever. 
Never apart, maybe in distance, but never in heart."


"Friends stand by each other through thick and thin,
every time you need me I will always be there for you. 
You make me happy, you make me laugh 
and you are the best friend anyone can ever have."

She's the middle one. YAAAA my meow meow gang!
"Strangers are just friends waiting to happen"
yeah, ii totally agree with this quote 
we're strangers at first and become closer when we have to work as
a team during IPTIM event at CFS IIUM Petaling Jaya. 
it's only 14days for us to get know each other.

IPTIM!!! really miss ya all <3


I'm so happy to have them as a teamwork in IPTIM. they're so helpful
and the most important is they're so HAPPY GO LUCKY one.
and we're the most happiest unit during the event ^^!
she's on the first left(stand)

Thanks buddy for being my friend!
 ii really appreciate the present of you in my life!
you such a good friend :D

may Allah bless you always dear
may all your dreams come true
may you succeed in your life here and hereafter
increase iman and taqwa as increase in your age

btw, ii forgot my promise, to treat you domino's pizza
well, don't forget to claim it once we've study in Gombak okayy ^^!

HAPPY BIRTHDAY AGAIN :DD

wassalam


Loves, ♥dila

There was an error in this gadget